Skip to main content

Arbetsmiljöbrott – företagsbot

Advokatfirman Wilensky biträder företag och enskilda näringsidkare i fråga om arbetsmiljöbrott, miljöbrott eller andra överträdelser som kan aktualisera företagsbot.


Företagsbot är en ekonomisk påföljd för företag eller enskilda näringsidkare som begår brott inom näringsverksamheten. Dessa böter kan variera i storlek från 5 000 kr till 10 000 000 kr och utgör ofta en betydande ekonomisk börda för företaget eller företagaren.

Den ekonomiska påföljden av en företagsbot kan ha långtgående konsekvenser för företagets ekonomi och verksamhet. För mindre företag kan det innebära betydande utmaningar att betala böterna, medan för större företag kan det påverka deras ekonomiska rykte och förtroende hos kunder och affärspartners.

Att vara föremål för en företagsbot är allvarligt och kräver ofta noggrann hantering av företagets resurser och juridiska frågor för att minimera skadorna och undvika upprepade överträdelser i framtiden. Det är därför viktigt för företag att ha välutbildad personal och tillgång till juridisk rådgivning för att navigera genom dessa utmaningar och förebygga eventuella brott inom verksamheten.

Advokat Wilensky Advokatbyrå Jurist Malmö

Våra kontor ⌂

MALMÖ

Stora Nygatan 59
211 37 Malmö
Telefon: 040-617 01 00
info@advokatwilensky.se

HELSINGBORG

Strandbadsvägen 19
252 29 Helsingborg
Telefon: 042-24 05 42
info@advokatwilensky.se

LANDSKRONA

Fabriksgatan 9
216 37 Landskrona
Telefon: 0418-200 08
info@advokatwilensky.se