Skip to main content

FAMILJERÄTT – ADVOKATFIRMAN WILENSKY

Familjerätt – Advokatfirman Wilensky

Vårdnad, boende och umgänge

Om ni som föräldrar inte kan enas om barns vårdnad, boende eller rätt till umgänge kan ni få hjälp av kommunen. Om ni inte kommer överens kan tingsrätten fatta beslut.
 
Den som står inför en tvist angående vårdnad, boende eller umgänge bör kontakta en erfaren familjerättsjurist som kan lagstiftning och rättspraxis. Advokatfirman Wilenskys erfarna familjerättsjurister tillför förutom kunskap också erfarenhet, engagemang och lugn i svåra situationer. Du behöver aldrig stå ensam om du anlitat en familjerättsjurist från Advokatfirman Wilensky för att hantera ditt ärende.
 
Underhållsbidrag
 
När ett barn bor hos en av föräldrarna ska den andre föräldern betala för delar av barnets omkostnader. Tingsrätten kan besluta om och hur mycket detta underhållsbidrag ska vara.
 
Ett underhållsbidrag betalas av en förälder till den andre föräldern varje månad. Underhållsbidrag är vanligast när barnet bor hos en förälder, men kan även vara aktuellt när ett barn bor växelvis hos föräldrarna. Det kan till exempel handla om fall där det är stora skillnader i inkomst mellan föräldrarna.

Våra kontor ⌂

MALMÖ

Stora Nygatan 59
211 37 Malmö
Telefon: 040-617 01 00
info@advokatwilensky.se

HELSINGBORG

Strandbadsvägen 19
252 29 Helsingborg
Telefon: 042-24 05 42
info@advokatwilensky.se

LANDSKRONA

Fabriksgatan 9
216 37 Landskrona
Telefon: 0418-200 08
info@advokatwilensky.se